Persoonlijke gegevens:

Geboren: 24.01.1958, Apeldoorn, Nederland
Adres: Westwall 188, 47798 Krefeld, Duitsland
Telefoon: +49 2151 770568
Mobiel: +49 172 2972006
Fax: +49 721 151 269646
Email:
Echtelijke staat: getrouwd, 3 kinderen

Beroepservaring:

Sinds 1998 vinden alle activiteiten plaats vanuit Godee Consultancy & Management GmbH. Doel is de ondersteuning van ondernemers, onder andere door trouble-shooting en -solving, (interim-) management, analyse van productassortimenten, management reporting, oplossen van juridische vraagstukken, incasso's, herstructureren van de berijfs- en financieringsstructuren, stroomlijnen van bedrijfsprocessen, vinden van nieuwe sales-opportunities voor producten en diensten en implementatie van IT-oplossingen.

De belangrijkste stations waren:

2010 tot heden, Ford-Strunk GmbH, Köln. Eén van de grootste Ford-Dealers van Duitsland, met als voornaamste klantenkring de werknemers van de nabijgelegen Ford-fabriek. Interim Manager afdeling onderdelen en accessoires. Herstructurering van de vastgelopen activiteiten: opruimen assortiment, oplossen personeelsvraagstukken, implementatie barcodes, verbetering omzet en rendement door nieuwe en lucratievere activiteiten, rapportage, budgettering en planning.

2007 - 2010, Freie Planungsgruppe, Krefeld. Architectuurbureau, gespecialiseerd in de ontwikkeling van hotels. Als Partner, de vervaardiging van concepten, zoeken van opportunities, voeren van prijsonderhandelingen, onderhandelen van contracten en voorwaarden.

2005 - 2007, Northern Linen B.V., Nijmegen. Interim General Manager. Ontwikkelen en vinden van nieuwe producten en klanten, oplossen van IT-problemen, oplossen van personeels- en financieringsvraagstukken, voorbereiden balans en verlies- en winstrekening.

2002 - 2005, Tekadoor GmbH, Langenfeld. Interim General Manager. Fusie van de activiteiten van diverse bedrijfsonderdelen, oplossen personeelsvraagstukken, implementatie nieuwe software, herziening calculaties, assortimentsvraagstukken, oplossen reclamaties.

1998 - 2002, MW Holding BV Nijmegen. Algemeen Directeur van de dochterondernemingen. Zeer gevarieerde activiteiten, overwegend textiel-industrie. Exploitatie van spin- en weeffabrieken in Rusland, exploitatie van mode- en sportwinkels in Ukraïne en Rusland, Export en distributie van Heineken Bier naar Ukraïne. Begeleidde het herstel van de bedrijven uit de 1998 crisis in Rusland en Ukraïne. Nieuwe activiteiten lieten de omzet groeien van 30 naar 60 miljoen NLG.

1992 - 1998, Franz Max Pauen GmbH, Duitsland. Algemeen directeur. Groothandel in modestoffen sinds 1946. Leidde het bedrijf door de recessie in de duitse textiel industrie (1992-1995). Introductie van nieuwe aziatische en russische producten ontsloten een nieuw klantenpotentieel. Efficiencyverbetering door reorganisatie van software en processen, voorbereiden balans en verlies- en winstrekening.

1990 - 1991, Consultant, Exact Software B.V. Delft. Marktleider in Nederland voor financiële en logistieke software. Bereidde de introductie op de duitse markt voor. Localisatie en vertaling van alle programma's en documentatie, alsmede het omzeilen van juridische en culturele valkuilen. Onwikkelen van oplossingen om aan de bijzondere eisen van de duitse markt tegemoet te komen.

Opleidingen:

1982 - 1990 Rijksuniversiteit van Utrecht, Utrecht, Nederland
Meester in de rechten
Afstudeerscriptie: Tendering and Competition in the European Community
Stage aan het Europees Informatie Centrum EIC in Nijmegen

1976 - 1980 Pedagogische Academie, Apeldoorn, Nederland
Bachelors
Afstudeerrichtingen: natuurkunde, tekenen

Overige opleidingen:

1999 Juridische Informatica, Utrecht, Nederland. Change-Management I, II en III Ford Automotive

Lidmaatschappen en andere activiteiten:

1996 - tot heden Doddendaelkring, club van voormalige studenten en docenten van de Universiteit Nijmegen, die als gemeenschappelijk interesseveld de culturele en zakelijke relaties tussen Duitsland en Nederland hebben.

1994 - 2009 Universiteit van Nijmegen. Gastdocent Faculteit vreemde talen, Duits, Postdoctoraal. Wat zijn de verschillen tussen de bedrijfscultuur in Duitsland en Nederland? Waarin vinden die verschillen hun oorzaken? Welke attituden zijn nodig om succesvol die verschillen te overbruggen?

Persoonlijke eigenschappen en vaardigheden:

Stressbestendig, hands-on, goede motivator, problem shooter and -solver, sterke onderhandelaar.

Persoonlijke ambitie:

Bedrijven met ambitieuze doelstellingen leiden en adviseren, in een veeleisende, dynamische markt.

Bijzondere interesses:

Bedrijfseconomie, handels- en bedrijfsrecht, computertechnologie, programmeren in Visual Basic en Access, data communicatie en ontwikkelen van slimme IT oplossingen voor complexe logistieke en organisatorische problemen.

Talen:

Nederlands, Engels, Duits, Frans, alle vloeiend.

Hobby's:

Zeilen, muziek, reizen, fotografie en nog vele andere.

 

Home Consultancy Management Curriculum Hosting Realpop Westwall Fotografie Contact